Leilas jordgubbstårta

Enligt Leilas recept skall man ha lemoncurd i denna tårta vilket jag hoppade över då ja tyckte de verkar sådär mindre gott..  Här kommer receptet på den varianten jag gjorde med vaniljkräm istället.
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk (3 %)
1 riven citron
2 L jordgubbar (hellst färska)
4 msk strösocker
en mängd vaniljkräm
har du en varmluftsugn sätt ugnen på 175 grader, annars höj ca 20 grader
. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten.
Tvätta citronen noga, torka och riv försiktigt av skalet. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten, rör sist i mjölken och rivet citronskal
Pensla en 20 centimeter diameter stor kakform med löstagbara kanter med smält smör och bröa den med ströbröd.
Fyll smeten i formen och baka kakan 25-35 minuter, prova med en sticka. Låt den svalna på ett brödgaller och dela tårtbotten i tre lager.

Skiva hälften av jordgubbarna och rårör dem med strösockret.

Lägg jordgubbarna i understa lagret på tårtan.

 

lägg på ytterligare en botten och bred över med vaniljkräm

 

Lägg på översta skivan och täck med vispad grädde, skiva resterande jordgubbar och lägg dem på toppen.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0