Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur 7 bitar.
Lager 1 : 1,4 burkar tonfisk i vatten
3,5 st hackade ägg
7 cl gräddfil
7 cl majonäs
Lager 2 : 0,7 ask kräftost
0,7 burk hackad vit sparris
3,5 cm gräddfil
3,5 cl majonäs
Lager 3 : 0,5 kg hackade skalade räkor
7 cl gräddfil
7 cl majonäs
krydda  med salt och svartpeppar efter smak.
Lager 4 :  0,7 burk röd rom
3,5 st hackade ägg
7 cl gräddfil
7 cl majonäs
Garnering:  räkor,skivat ägg, rom, gurka, citron och dill
Jag har aldrig tänkt på hur mycket landgångsbröd jag använder men jag brukar köpa ganska många paket, dvs lite mer än va som behövs, för ibland behöver man göra någon justering och då kan de va bra om man har lite bröd över.
Jag skulle gissa på att ca 5 st paket langångsbröd räcker gott och väl till 7 bitar, och då blir de över så man kan förvara i frysen.
Har man inget stort fat så går det alldeles utmärkt att göra tårtan på en bakplåt. Glöm ej att skära bort alla kanter på landgångsbrödet.
Skär till alla landgångsbröd och skissa ihop en tårta  innan du börjar  på riktigt, för då vet du på ett ungefär hur den kommer att se ut när de väl kommer fyllning i den.
Var noga med monteringen så att tårtan blir stadig. Ex: Första lagret  lägger du lodrätt, andra lagret lägger du på bredden , på så vis , skapas stabilitet och tårtan behåller formen utan att glida iväg och se allmänt trist och tråkig ut.
Tårtan är som godast 1-2 dagar efter montering.  Den bör stå i minst ett dygn för att dra till sig alla smaker ordentligt.
En riktig höjdar tårta som alltid får högt betyg!
Good Luck!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0